Leergulzig

Hoop cultiveren, vernedering vermijden, angst overwinnen, vertrouwen scheppen en optimisme uitstralen. Over wat me beroert en wat me ontroert.

Belbin teamrollen

2 reacties

Meer dan ooit zijn teams dynamische eenheden die in steeds minder tijd steeds beter moeten presteren. Hoe komt het toch dat veel teams zich wel een team noemen, maar nauwelijks echt samenwerken? Dat directies geen vat krijgen op al die verschillende stijlen en persoonlijkheden in het team? Dat de teamleden zich alleen maar ergeren aan het anders-zijn van anderen en zich wanhopig afvragen waarom niemand begrijpt wat zij begrijpen?

De teamrollen van Belbin geven inzicht in de kwaliteiten van de teamleden waardoor je een betere teamwerking kan bevorderen. De teamleden kunnen de verschillende talenten van elkaar beter benutten en inzetten. Het teamrolmodel van de Britse wetenschapper Meredith Belbin is hierbij één van de meest beproefde methode in de organisatiepsychologie.

Sinds april 2017  ben ik Belbin teamrollen geaccrediteerd. Ik ben een echte Belbin teamrollenfan geworden. In België begint het teamrollenmodel nu pas wat bekendheid te krijgen. In Nederland is het model dankzij o.a. Rob Groen al veel meer ingeburgerd. Ik volgde bij hem de Belbin teamrollen masterclass.

Belbin coach

Belbin certificaat

Interesse gewekt? Contacteer me maar! boone.molein@skynet.be  0474455310

 

 

Auteur: Ingrid Molein

pedagogisch adviseur

2 thoughts on “Belbin teamrollen

  1. Dat ziet er heel interessant uit. En ik ben ervan overtuigd dat veel schoolteams daar iets kunnen mee aanvangen.

  2. Een aanrader om elk team “spontaan” de Belbin test uit te voeren! Het laat je nadenken over je eigen denken en handelen. En vooral, het maakt de competenties en samenwerkingspatronen binnen een team sterker. Echt de moeite om Belbin en Ingrid eens los te laten in jouw team!

Altijd fijn uw reactie te mogen lezen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s